Nieuws & tips

Op deze pagina plaatsen wij nieuws en tips, waarvan wij denken dat ze interessant zijn voor onze klanten, leveranciers, relaties en omgeving.
Hebben we iets gemist of heeft u een aanvulling? Laat het ons weten via info@van-iersel.eu

24-11-2022: Verdubbeling van compost in substraten


 

15-9-2022: Teelt met verrijkte compost gaat klimaatverandering tegen.


11-11-2021: Compost maken is een ambacht als van een kok, in Biezenmortel gebeurt het in het groot


1-10-2021:  Pieter Lucassen: ’Weerbaar telen begint bij bodem en juiste voeding’


18-05-2021: Nieuwsbrief Mei Uitbreiding productvakken Locatie Deurne


22-05-2020: Taxus Taxi weer van start!


19-03-2020: Onze maatregelen rondom het coronavirus


22-05-2019: Van Iersel meegewerkt aan onderzoek naar de ziektewerende rol van organische producten, waaronder groencompost.

Wij werkten mee aan dit onderzoek dat door onderzoekers Joeke Postma en Els Nijhuis van Wageningen Plant Research is uitgevoerd. Er is onderzoek gedaan naar de ziektewerende rol van organische producten, waaronder groencompost, bij tomatenplanten met Pythium infectie. Alle onderzochte typen compost verminderden de Pythium aantasting in substraten. De conclusie: het onderzoek laat het potentieel van het toevoegen van organische producten zoals compost zien om de duurzaamheid van substraten (zoals potgrond) te vergroten door 1) het vergroten van de ziektewerendheid van het substraat, 2) het hergebruik van nutriënten en 3) het vervangen van een deel van het veen in substraat door andere organische producten.

21-05-2019: Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel weer van start 10 Juni


 

mei 2019: "pak uw bodem aan en help uw planten de droogte door"


19-12-2018: Van Iersel Compost ontvangt Better Biomass certificaat


24-10-2018: Verwarrende tiltel nieuwsbericht CBGV15-10-2018: Eindstand inzameling taxustaxi. 


03-09-2018: Open dag Precisielandbouw Jacob van den Borne. 


15-07-2018: Wat heeft duurzaam bodembeheer met waterbeheer te maken?
De aanhoudende droogte vergt op dit moment veel energie van de gewassen en veel tijd van de agrariërs en tuinders. Water is nodig om ze rendabel te houden. Compost is hierin een belangrijke speler. 


10-06-2018: Doorbreek vicieuze cirkel met hulp compost
Toch krijgt goede compost nog niet de erkenning die het verdient. Mogelijk dat daar verandering in komt als mensen in gaan zien dat het een van de belangrijkste wapens is tegen klimaatverandering.


20-05-2018; Stichting Taxus Taxi gaat weer taxus inzamelen.
Zoals ieder jaar staat ook dit jaar de zomer voor stichting Taxus Taxi volledig in het teken van de inzameling van taxussnoeisel voor de strijd tegen kanker.


20-04-2018: Uitgebreide brochure over de Bodembalansanalyse
Wilt u graag meer informatie over de bodembalansanalyse. Bekijk dan onze nieuwe brochure!


23-03-2018: Overname Groen- en Grondrecycling van Gebrs. van Vijfeijken in Deurne door Van Iersel Compost
Vanaf 3 april neemt familiebedrijf  Van Iersel,  met haar hoofdvestiging in Biezenmortel,  de groen- en grondrecycling tak van Gebrs. van Vijfeijken aan de Helmondsingel 131 in Deurne over. 


19-12-2017: Openingstijden rondom de feestdagen
Tijdens de feestdagen hebben we op de diverse locaties aangepaste openingstijden. 


10-12-2017: Bodembalansanalyse rondom de feestdagen 
Tot en met woensdag 20 december kunnen de grondmonsters ingeleverd worden. Deze worden nog voor de feestdagen verwerkt. De analyse van de grondmonsters die op deze dag worden ingeleverd verwachten we u na 5 januari toe te kunnen sturen. 


26-08-2017: Handvatten voor weerbare bomen en planten
Afgelopen vrijdag was het zover. De bijeenkomst van het Praktijknetwerk Duurzame Aanpak van Ziekten, plagen en onkruiden bij Boomkwekerij M. van den Oever en zn. in Haaren.


26-06-2017: Meet & Green Heythuysen
Meet&Green is een jaarlijks terugkerend evenement voor de professionele boomkwekerijsector en is een initiatief van Cultus Agro Advies in samenwerking met Vitelia Agrocultuur, CLTV Zundert en Van Beek Agro Advies. Ook van Iersel Compost is op deze dagen aanwezig!


14-04-2017OPEN DAG NLG HOLLAND 14 APRIL 2017
Wij zijn met onze stand aanwezig bij Gebr. Hulsebosch te Schagersbrug van 13.00-19.00 uur. 


18-11-2016: Organische stof is onmisbaar voor een gezonde bodem
Organische stof komt de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Door het gebruik van kunstmest en intensief bodemgebruik neemt het organisch stof gehalte in de bodem al jaren af. Het verhogen van de organische stof in de  bodem zorgt voor een fysische, chemische en biologische verbetering van uw grond. Het verhoogt de vruchtbaarheid en bodemgezondheid. Lees meer...


13-06-2016: Commissaris van de Koning bezoekt Van Iersel Compost en Soiltech!
Afgelopen woensdag heeft de Commissaris van de Koning Wim van der Donk met zijn kabinetschef, het voltallige B&W en alle fractievoorzitters van de gemeente Haaren een bezoek gebracht aan Van Iersel Compost en Soiltech in Biezenmortel. De Commissaris wilde tijdens zijn bezoek aan Haaren graag een lokaal duurzaam en innovatief bedrijf zien. De gemeente Haaren stelde voor om een bezoek aan Van Iersel Compost en Soiltech te brengen, waarna de delegatie koers zette naar Biezenmortel. Lees meer...


17-06-2016: Start van de week van invasieve exoten!
Sinds kort is Van Iersel Compost officieel gecertificeerd om plantaardig materiaal van invasieve exoten, zoals de Japanse duizendknoop, te verwerken. Invasieve exoten zijn uitheemse planten, dieren en micro-organismen die door menselijk toedoen in Nederland terechtkomen en hier schade kunnen veroorzaken voor natuur, gezondheid, waterbeheer, landbouw en andere belangen (Medicalfacts, 2016). Lees meer...


The Soil Story: inspirerend filmpje met Jason Mraz uitlegt hoe goed bodembeheer de koolstofkringloop positief kan beïnvloeden!


22-01-2016: Artikel 'Organische stof verbetert bodemweerbaarheid' op de website van Wageningen UR
Resultaten van onderzoek van Wageningen UR laten zien dat verhoging van het organische stofniveau op duinzandgrond de bodemweerbaarheid verbetert. Onderzoekers adviseren om het organisch stofgehalte in de bodem zorgvuldig op peil te houden of te verhogen met een combinatie van verschillende organische materialen, voor zover de aanvoernormen voor fosfaat en stikstof daar ruimte voor bieden.Lees meer...

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...