Handvatten voor weerbare bomen en planten

Robert Smarius van Van den Oever geeft uitleg over de gekozen strategieAfgelopen donderdag was het zover. De bijeenkomst van het Praktijknetwerk Duurzame Aanpak van Ziekten, plagen en onkruiden bij Boomkwekerij M. van den Oever en zn. in Haaren. Tijdens deze dag is er gekozen om een combinatie te maken met het project Schoon water Brabant. 

Esther van Hessel gaf een korte introductie over de ontwikkelingen en toekomstvisie omtrent de duurzame aanpak van schoon water. Daarna gaven Martijn van Vijfeijken van ons zusterbedrijf Soiltech en Jeroen een uitgebreide uitleg over de kationen bezetting van het klei-humus complex en handvatten om de bodemkwaliteit te verbeteren. 

Als laatste gaf Hans Smeets een uitleg over het opzetten van een duurzame teeltstrategie waarna er een rondleiding over de boomkwekerij M. van den Oever werd gegeven door Robert Smarius. Een uitgebreide uitleg over de gekozen strategie werd hier aan toegevoegd waardoor het een zeer interessante dag geweest is.

Mocht u nu deze dag gemist hebben en heeft u wel interesse in informatie over de bodembalans analyse en wat dit voor uw kwekerij kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Praktijknetwerk Duurzame aanpak van ziekten, plagen en onkruiden    Delphy

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...