Taxus inzameling 2021 weer van start vanaf 25 mei

Inzameling taxussnoeisel 25 mei van start! 

De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden, zijn dit voor de taxusplant de perfecte omstandigheden om een groeispurt in te zetten. Voor onze stichting dus reden genoeg om het startsein te geven voor de taxusinzameling van 2021.

Een afspraak maken om uw snoeisel thuis op te laten halen kan op www.taxustaxi.nl


De stijgende temperatuur in combinatie met de regenval zijn voor de taxushaag de ingrediënten voor groei. Inmiddels kunnen we je dan ook melden dat de inzameling dit jaar start op dinsdag 25 mei. Taxussnoeisel aanmelden kan vanaf maandag 24 mei (2de Pinksterdag) via: 

Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. De kleine taxustwijgjes bevatten, zoals jij als trouwe taxusdonateur vast weet, de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt dat een kanker remmende werking heeft. Door je taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode kun je op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker. 

Vrijwilligers gezocht

Wil je (naast een taxusdonatie) iets bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dan hebben we voor jou het leukst denkbare vrijwilligerswerk! Lekker in een autootje genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft, met een dankbare opdracht als doel.

Als taxuschauffeur haal je in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij iedereen die het aan onze stichting wil doneren. Vragen over deze fantastische functie? Neem contact op via info@taxustaxi.nl. 

Inzamel voorwaarden

Snoeisel komen we gratis ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. Kleinere hoeveelheden zijn in te leveren bij inzamelpunten, die vanaf het begin van ons seizoen online zullen staan.

Naast de hoeveelheid is ook de kwaliteit van het snoeisel van groot belang. Zo kunnen we enkel het één jarige schot gebruiken. Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar. Om het zo vers mogelijk in te zamelen willen we je ook vragen het snoeisel direct na het snoeien aan te melden. Voor meer informatie en instructievideo’s kun je terecht bij onze knipvoorwaarden.    

Gratis materialen

Evenals andere jaren verstrekken wij ook in 2021 weer gratis materialen. Door een grote vertraging in de levering, laat de befaamde Taxus Taxi Tas nog even op zich wachten, maar we hebben uiteraard voor een passende oplossing gezorgd. De tassen en zeilen zijn zoals je gewend bent op te halen bij  onze locatie in Biezenmortel en diverse partners, zoals de meeste: Boerenbond, Welkoop, Intratuin. 

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en onze stichting is te vinden via
taxustaxi.nl of sociale media.  

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...