Sportvelden & golfbanen

Onderhoud en natuurlijke bemesting

In een markt waarin alternatieven gezocht worden voor het kunstmest en bestrijdingsmiddelen, kunnen onze compostproducten een uitkomst bieden. Toepassing ervan biedt vele voordelen zoals een gereguleerde groei, betere beworteling en minder vocht- en droogtegevoelig.

Relevante bodemverbeteraars
Bekijk hieronder de  producten, die relevant zijn voor sportvelden & golfbanen:

Compostproducten:

  • Vigro Gazoncompost extra fijne houtcompost van 5 mm die voeding brengt voor het  bodemleven en gewas en de bodemstructuur bevordert. Te gebruiken voor het verstrooien over het gazon (topdressen).
  • Vigro Houtcompost 0-10mm levert voeding voor bodemleven en gewas en bevordert de bodemstructuur. (voor aanleg)
  • Vigro Receptmix is een compostproduct of samenstelling van compostproducten waaraan extra nutriënten en/of spoorelementen zijn toegevoegd.

Grondproducten:

  • Vigro Dressgrond grondmengsel op basis van zwarte grond met  gecertificeerd ééntoppig zand voor een goede structuur en hoogwaardige fijne houtcompost voor een variatie aan bodemleven en organische stof. Vigro Dressgrond wordt voornamelijk gebruikt voor het dressen van sportvelden, gazons en golfbanen.

Programma voor bodemverbetering
Wij adviseren u graag persoonlijk voor het opstellen van een bodemverbeteringsprogramma voor uw specifieke teelt. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 0411-648 100 of stuur een e-mail naar info@van-iersel.eu.

Chemievrij onderhoud sportvelden
Van Iersel Compost en zusterbedrijf Soiltech hebben bijgedragen aan de pilot van het chemievrij onderhoud van de sportvelden in Haaren. De gemeente Haaren heeft voor dit project in 2014 zelfs de 'Schoon Water Innovatieprijs' gewonnen. 

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...