Bodemanalyses en bemestingsadvies

Bodemanalyses

Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen en biologie aangebracht moeten worden en in welke hoeveelheid, zodat u de balans in uw bodem kunt herstellen en de biologie kunt optimaliseren voor uw specifieke teelt. Het advies geeft onder andere het organische stofgehalte en de pH in uw bodem weer, alsmede de onderlinge relatie tussen hoofd- en spoorelementen.

Voor uitgebreide informatie bekijk hier onze bodembalansbrochure. We sturen u ook graag een exemplaar toe, stuur een mail naar info@van-iersel.eu en we zorgen er voor dat u de brochure ontvangt. 

Download hier uw:

Typen bodemanalyse

Hieronder vindt u de verschillende analyses die u bij Van Iersel Compost kunt laten uitvoeren.

  • De Bodembalansanalyse (BBA). Deze analyse wordt het meest toegepast bij boom-, groente- en fruittelers. De analyse geeft een nauwkeurig inzicht in de onderlinge verhoudingen tussen de hoofd- en spoorelementen in uw bodem en brengt de bodempotentie om voeding vast te houden in kaart. 
  • Schimmels, protozoa en nematoden worden in kaart gebracht.
  • De Bodemvoedselwebanalyse. Deze analyse geeft een zeer gedetailleerd inzicht in de populatie microleven in uw bodem en in de activiteit van de verschillende micro-organismen.
  • De Chroma analyse. Deze analyse geeft een beeld van de kwaliteit en potentie van een bodem of compostsoort en wordt bijvoorbeeld gebruikt om de kwaliteit van de organische stof te bepalen.

U kunt zelf uw grondmonsters steken. Hier vindt u onze handleiding voor het steken en versturen van bodemmonster.

Lever de grondmonsters samen met een uitgeprint en ingevuld monsterformulier (ook op kantoor verkrijgbaar).

Bemestingsadvies

Een bemestingsplan kan verschillende compostsoorten of mengsels daarvan bevatten. Aanvullend kunnen verschillende mineralen door de compostsoorten worden gemengd, afhankelijk van de behoefte van de grond en het gewas. Dit is maatwerk en wordt voor ieder perceel opnieuw bepaald. Behalve compostvarianten kan er ook worden geadviseerd over het gebruik van meststoffen (Soiltech).

Bemestingsadvies - Van Iersel Compost

Meer informatie

Wij kunnen u tijdens het hele traject begeleiden. Neem voor meer informatie, prijzen of een overzichtelijk bemestingsadvies contact op met Bart vd Braak via bartvdbraak@van-iersel.eu of via telefoonnummer 0411-648100.

 

 

 

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...